Vion sluit slachterij Helmond

2 augustus 2013

EINDHOVEN - Vion Food Nederland gaat de vestiging in Helmond sluiten. Dat heeft gevolgen voor de werkgelegenheid van 130 eigen medewerkers.

Vion voert een concentratie van de varkensvleesactiviteiten door. De activiteiten van Vion Food Helmond gaan naar Vion Food Boxtel.

Vion stelt zich maximaal in te zetten om medewerkers intern te herplaatsen. "Dit is mede afhankelijk van het af te sluiten sociaal plan. De GOR van Vion Food Nederland is om advies gevraagd over het voorgenomen besluit."

De reorganisatie  is onderdeel van de herstructurering van de foodactiviteiten in Nederland en Duitsland. "Deze efficiencymaatregel is noodzakelijk voor resultaatherstel op de sterk concurrerende varkensvleesmarkt", aldus Vion.

Varkens- en rundvlees

Vion maakte medio november 2012 bekend zich te willen richten op activiteiten met varkens- en rundvlees in Nederland en Duitsland en ingredients wereldwijd. Gevolg daarvan was dat de Britse activiteiten moesten worden afstoten.

In januari werd bekend dat Oerlemans, dat geen deel uitmaakt van de kernactiviteiten, verkocht zou worden aan Baltussen, maar in mei maakte Vion bekend dat de verkoop niet doorging omdat geen overeenstemming kon worden bereikt over de voorwaarden.

De voorjaar heeft Vion de 2 belangrijkste activiteiten ‘Food’ en ‘Ingredients’ verzelfstandigd. Ingredients wordt (deels) verkocht en Vion Holding krijgt een financieel karakter.

Lees ook:

Directeur Vion Germany treedt terug (12 juni 2013)

Altijd op de hoogte blijven?