Het Voedingscentrum is een campagne gestart die mannen moet stimuleren minder vlees te eten. Vaker kiezen voor peulvruchten, noten en ei levert winst op voor je gezondheid én het milieu, zo stelt de campagne ‘Er is meer dan vlees’.

De campagne moedigt mannen aan hun vleesconsumptie te halveren. In de campagne worden peulvruchten, noten en ei onder de aandacht gebracht als alternatieven voor vlees. “Door 100 gram minder vlees te eten per week, verlaag je je milieu-impact al met 7 tot 10 procent”, zegt Corné van Dooren, expert duurzaam eten bij het Voedingscentrum. “De klimaatbelasting van peulvruchten is 20 keer lager dan van rundvlees.”

Te veel vlees

Het Voedingscentrum adviseert om niet meer dan 500 gram vlees per week te eten, waarvan maximaal 300 gram rood vlees zoals rund- en varkensvlees. Cijfers van Wageningen Economic Research lieten deze week al zien dat de gemiddelde Nederlander flink wat meer vlees eet. Veel mannen komen gemakkelijk uit op een kilo vlees per week. “Mannen kunnen gemiddeld zeker 400 gram minder vlees eten per week”, zegt Van Dooren.

 

Altijd op de hoogte blijven?