Vreugdenhil start met productie biologische melkpoeder

7 juli 2023 Redactie Food Vreugdenhil

Vreugdenhil Dairy Foods start met de productie van biologische volle- en magere melkpoeder voor de voedingsmiddelenindustrie. Volgens de melkpoederproducent worden biologische melkpoeders steeds vaker gebruikt als ingrediënt voor biologische zoetwaren, zoals koekjes en chocoladepasta.

De biologische melk voor het melkpoeder is afkomstig van een aantal leveranciers van Vreugdenhil. De keten is volledig Skal-gecertificeerd. De productie van het melkpoeder vindt plaats in Putten. Een logische keuze volgens Business Development Director Patrick Besten. “Doordat de droogtorens in Putten relatief klein zijn ten opzichte van onze andere droogtorens, leent deze fabriek zich bijzonder goed voor de productie van speciaalproducten. Hierdoor kunnen we met relatief kleine volumes starten.”

Productielocatie Putten

In 2022 kocht Vreugdenhil de productielocatie in Putten aan en bracht de kwaliteit van de fabriek op het juiste niveau. De fabriek is na een periode van investeren, opleiden en testen, commercieel in gebruik genomen. In deze fabriek wordt sinds begin dit jaar geitenmelkpoeder geproduceerd. Daar komt nu biologisch melkpoeder bij. Vreugdenhill onderzoekt momenteel ook de mogelijkheden om plant based producten te verwerken.

Vreugdenhil

Vreugenhil Dairy Foods is een Nederlandse familiebedrijf en maakt melkpoeder voor consumenten en ingrediënten voor de voedingsmiddelenindustrie. Dit gebeurt op basis van zuivel en plantaardige alternatieven. Vreugdenhil heeft vier productielocaties in Nederland en verwerkt jaarlijks meer dan een miljard kilogram melk in duizenden tonnen melkpoeder, die naar 130 landen worden geëxporteerd.

Altijd op de hoogte blijven?