Wageningen University in top-50

2 oktober 2015

Wageningen University is een van de 50 beste universiteiten ter wereld. Op de wereldranglijst van universiteiten van Times Higher Education staat Wageningen University dit jaar op 47.

Vooral de  goede resultaten op het gebied van onderzoek, onderwijs en citaties in vergelijking met andere universiteiten zorgden voor de hoge score van Wageningen. Wageningen is bovendien veruit de hoogst genoteerde Nederlandse universiteit.

Vergelijking kernactiviteiten

De World University Rankings die het Britse tijdschrift Times Higher Education jaarlijks opstelt, vergelijkt wereldwijd ruim 1100 universiteiten op hun kernactiviteiten: onderwijs, onderzoek, citaties, internationaliteit en kennisoverdracht aan het bedrijfsleven.

Op het gebied van onderzoek en kennisoverdracht hoort Wageningen University in de vergelijking bij de absolute wereldtop. De score op onderzoek, die voor 30 procent het eindcijfer bepaalt, is vooral gebaseerd op de reputatie van de universiteit bij collega-instellingen. Daarnaast tellen het aantal publicaties en hoogte van de onderzoeksgelden mee.

De afgelopen drie jaar schommelde de notering van Wageningen University rond plaats 75.

Lees ook:

Wageningen University lanceert sevencountriesstudy.com (11 maart 2014)

Altijd op de hoogte blijven?