A-ware Food is Koninklijk

6 maart 2015

A-ware Food Group heeft het predicaat Koninklijk behaald. De naam van het oer-Hollandse familiebedrijf dat ruim 125 jaar bestaat, wijzigt hierdoor in Koninklijke A-ware Food Group, en in het buitenland in Royal A-ware.

A-Ware is gespecialiseerd in het produceren, rijpen, versnijden en verpakken van kaas en andere verse foodproducten als dagverse zuivel.

Het bedrijf ziet het als bekroning op het werk en een bevestiging dat met ketenpartners de juist weg is ingeslagen.

“We zien de ontvangst van het predicaat vooral als de eerste stap voor de komende 125 jaar waarbij we samen met onze ketenpartners willen winnen in de markt, door de meest renderende en duurzame agrifoodketens te bouwen”, vertelt CEO Jan Anker.

Uit fusie van familiebedrijven

A-ware Food Group ontstond in 2010 uit een fusie tussen de familiebedrijven Bouter Cheese en Anker Cheese.

Peter Bouter startte in 1890 in Streefkerk met de handel in diervoeders en kaas. Kort daarna werd in Groot Ammers het eerste kaaspakhuis gebouwd. In de jaren dertig treden zonen Huig, Wim, Bart en Jan toe tot het bedrijf. In 1956 volgt de derde generatie: Peet Bouter, zoon van Bart. Onder zijn leiding groeit het bedrijf verder uit.

Arie Anker begon in 1963 met kaasverkoop op de markt. Later breidde hij dit uit met onder meer het rijpen van kaas voor anderen. In de jaren 90 komen twee dochters en zoon Jan Anker in het bedrijf werken. Onder leiding van Jan Anker groeide het bedrijf door naar een kaasbedrijf dat kaas verhandelt en in eigen beheer rijpt en transporteert.

Lees ook:

   

Altijd op de hoogte blijven?