De Week van het Nederlandse Bier

25 januari 2018

De achtste editie van de Week van het Nederlandse Bier vindt plaats van 24 mei tot en met 3 juni. Tijdens dit evenement zetten de bierbrouwers, de horeca en de retail bier van eigen bodem in de spotlight door middel van proeverijen, workshops, bierwandeltochten, bierdiners en -festivals door het hele land.

Het Nederlands Bierproeffestival in de Haagse Grote Kerk (24 t/m 26 mei) trapt ‘De Week’ af. Op deze bijzondere locatie presenteren ruim 40 Nederlandse brouwerijen meer dan 200 verschillende bieren, kunnen bezoekers diverse workshops volgen en staat de combinatie van bier en food centraal. Tijdens de opening op 24 mei wordt hier tevens het Beste Bier van Nederland 2018 bekendgemaakt. De kaartverkoop voor het Nederlands Bierproeffestival is nu gestart.

Tijdens de Nederlandse Brouwerijdagen (1 t/m 3 juni) openen de Nederlandse brouwerijen hun deuren. Voor een overzicht van alle activiteiten tijdens de Week van Nederlandse Bier en kaartverkoop  zie: www.weekvanhetnederlandsebier.nl. De Week van het Nederlandse Bier is een initiatief van Stichting Week van het Nederlandse Bier. In de stichting heeft de Nederlandse biersector zich verenigd om het bier van eigen bodem te promoten en Nederland kennis te laten maken met de diversiteit van bier.

Altijd op de hoogte blijven?