Weer limiet aan babymelkpoeder

9 juli 2014

Babymelkpoeder is wederom lastig te verkrijgen. Daarom mogen klanten bij Albert Heijn en Etos opnieuw maximaal 2 stuks Nutrilon per keer kopen.

Vorig jaar kampten supermarkten ook al met tekorten op het schap voor babymelkpoeder (zie archieffoto).

Melamine

Dit kwam toen doordat er een grote vraag vanuit landen als China ontstond. Consumenten hadden daar na het melamine-schandaal geen vertrouwen meer in eigen, lokale producten en kozen voor de zekerheid van grote buitenlandse merken.

Golfbeweging

Waardoor de vraag nu is gestegen, kan Albert Heijn niet verklaren. “Het is een soort golfbeweging. In de afgelopen weken zagen we de vraag naar Nutrilon weer toenemen”, aldus een woordvoerder tegen Levensmiddelenkrant. “Vandaar dat we nu een maximum van 2 stuks hebben ingesteld. Daarmee willen we de beschikbaarheid in de winkels op peil houden.”

Tekorten

Sinds mei vorig jaar verbeterde de beschikbaarheid, maar de afgelopen weken stuiten klanten weer regelmatig op lege schappen, meldt de NOS. Er zijn vooral tekorten bij het merk Nutrilon. Volgens producent Nutricia komt dat door een toename van de binnenlandse verkopen. Dit kunnen overigens ook weer handelaren zijn, die grote partijen inkopen voor de export.

Online

Volgens de fabrikant is de situatie nu minder ernstig dan een jaar geleden, maar wordt er wel weer duidelijk meer verkocht. Nutricia zegt dat klanten bij misgrijpen eventueel ook bij online verkooppunten terechtkunnen.

Lees ook:

Drogisten discrimineerden Aziatische klanten melkpoeder (14 maart 2014)

Spoedoverleg over tekort babymelkpoeder (6 mei 2013)

Altijd op de hoogte blijven?