Wild bij Plus volledig van eigen bodem

13 november 2012

DE BILT – Plus kiest als eerste Nederlandse retailer voor wild dat voor 100 procent afkomstig is uit eigen land. Dit na de succesvolle introductie van het concept Veluws wild in 2011.

Nieuw in het wildassortiment zijn Hollandse Hazenbout en de specialiteiten Veluwse Eend en Limburgs Konijn. De wildproducten liggen vanaf 19 november in de Plus-supermarkten.

Wild is, volgens de retailer, gewild in Nederland. Zo gewild, dat 95 procent van het geconsumeerde wild moet worden geïmporteerd.

Plus kiest ervoor om alleen nog maar wild van eigen bodem te verkopen, omdat de retailer overtuigd is van de smaak en kracht van Nederlandse producten.

Bij de jacht wordt uitgegaan van het principe ‘duurzaam gebruik’ uit de natuur. Het afschot wordt niet bepaald door de vraag.

De nieuwe specialiteiten Veluwse Eend en Limburgs Konijn zijn officieel geen wild, maar volgens Plus wel afkomstig van Nederlandse boerderijen waar zeer veel aandacht wordt besteed aan dierenwelzijn.

Plus haalt haar producten – indien mogelijk - graag uit de omgeving. Productlijn Gijs heeft zo’n 100 streekproducten van Nederlandse bodem die bij Plus verkrijgbaar zijn.

Lees ook:

Altijd op de hoogte blijven?