WUR onderzoekt welke agf mooi genoeg gevonden wordt

22 juni 2016

Wageningen University onderzoekt in samenwerking met agrarisch onderzoeksbureau Geelen Consultancy hoe groenten en fruit in de keten beoordeeld worden op de uiterlijke kenmerken. Ze willen bekijken of meer afwijkende producten op de markt gebracht kunnen worden.

Belangrijk is om na te gaan wie in de keten bepaalt of producten goed of slecht zijn. Daarnaast wordt onderzocht wat er met producten gebeurt die op basis van uiterlijke specificaties niet toegelaten worden tot de markt, bijvoorbeeld vanwege afwijkende kleur, vorm of grootte. Interessant is om na te gaan of er (meer) mogelijkheden zijn om dergelijke producten op de markt te brengen. Een aantal mogelijkheden hiervoor zullen worden getoetst.

Het onderzoek wordt uitgevoerd onder groente- en fruittelers en supermarkten. Telers en retailers ontvangen via Wageningen University een uitnodiging via de e-mail om mee te werken aan een kort onlineonderzoek.

Alle telers en retailers die meewerken aan het onderzoek ontvangen een samenvatting van de belangrijkste onderzoeksresultaten en een samenvatting van een soortgelijk onderzoek onder consumenten.

Lees ook:

 

Altijd op de hoogte blijven?