Zeelandia reorganiseert activiteiten in Nederland

20 november 2023 Redactie Food
Koninklijke Zeelandia Groep gaat haar activiteiten in Nederland reorganiseren. Daarbij is het onvermijdelijk dat arbeidsplaatsen komen te vervallen, laat het bedrijf weten. Het personeel is hierover vorige week geïnformeerd. De komende weken vindt overleg plaats met de Ondernemingsraad over de gedetailleerde uitwerking.

De reorganisatie is erop gericht de continuïteit van de onderneming in de toekomst te garanderen. Voor brood- en banketproducten verkiest de consument steeds vaker de supermarkt boven de ambachtelijke bakkerij. Deze ontwikkeling is enkele jaren geleden al ingezet en ook in de rest van Europa zichtbaar. De oorlog in Oekraïne, die tot een crisis in grondstoffen en energie heeft geleid, heeft die ontwikkeling in een versnelling gebracht. De structurele verschuiving van ambacht naar supermarkt, die door de industrie wordt beleverd, heeft effect op de winstgevendheid van de organisatie.

CEO Frans van Luijk: “Om ook in de toekomst een toonaangevende en maatschappelijk verantwoorde speler te kunnen blijven, focussen wij ons de komende tijd op het efficiënter inrichten van onze processen en het versneld implementeren van onze industriestrategie, zonder de aandacht voor het ambachtelijk segment te verliezen. We zijn echter ook genoodzaakt om kostenbesparingen door te voeren. Dat heeft geleid tot deze reorganisatie."

De komende maanden zullen de gevolgen van de reorganisatie verder worden uitgewerkt. “Wij vinden het belangrijk om samen met de Ondernemingsraad tot een gedegen sociaal plan voor onze medewerkers te komen. Dit heeft de komende maanden onze volle aandacht”, aldus Frans van Luijk.

Dit artikel verscheen eerder op: Bakkers in bedrijf

Altijd op de hoogte blijven?