ZIE 2024: Nieuwe technologie voor de maakindustrie

29 maart 2024 ZIE
Nieuwe technologie voor de maakindustrie. Dat is het thema van het Zuid Hollands Industrie Event (ZIE) dat plaatsvindt op 4 april 2024 in de Van Nelle Fabriek in Rotterdam. ZIE is een kennis- en netwerkevent voor de Zuid-Hollandse technologische industrie.

ZIE verbindt hightech- en maakbedrijven, toeleveranciers, kennisinstellingen, opleiders en overheden. Het jaarlijkse event wordt georganiseerd door Hi Delta, netwerkorganisatie voor de technologische industrie in Zuid-Holland en Mikrocentrum, platformorganisatie en eventorganisator voor de hightech- en maakindustrie. “Nederland weet nog onvoldoende welke capaciteiten, mogelijkheden en innovatiekracht de 6.000 bedrijven uit de Zuid-Hollandse maakindustrie in huis hebben. Met ZIE 2024 brengen we daar verandering in”, aldus Martin van Gogh, directeur van Hi Delta. 

Bezoekers kunnen op ZIE 2024 kennismaken met ruim honderd hightech- en maakbedrijven, toeleveranciers, kennis- en onderwijsinstellingen en overheden. Technologische thema’s en ontwikkelingen rondom hightech machine equipment & manufacturing, materialen, waterstof, quantum, robotica, artificial intelligence, data, cybersecurity en laser satcom zijn op het evenement vertegenwoordigd.  

Cyberweerbaarheidscentrum

Nieuw dit jaar is de lancering van het Cyberweerbaarheidscentrum Maakindustrie Zuid-Holland. Dit centrum wordt de centrale plek voor kennis en ervaring met cybersecurity in de gehele keten en is gericht op het vergroten van de cyberweerbaarheid door bedrijven te helpen met IT en OT veiligheid. Cyber security specialisten van Hudson Cybertec, Batenburg en Security Delta HSD zullen vertellen waarom dit initiatief is opgezet. De Gedeputeerde van de Provincie Zuid-Holland zal daarna toelichten wat het belang is voor de Zuid-Hollandse maakindustrie.

Een ander nieuw element op ZIE dit jaar is de toevoeging van de Young Hi Delta Arena. Hier krijgen jonge talenten, studenten en young professionals, de ruimte om hun projecten, ideeën en uitdagingen te pitchen en te bespreken met het publiek.

Kennisprogramma en expertsessies

Op het hoofdpodium belichten diverse sprekers hun visie op de groei van innovatie en technologie in Zuid-Holland en de impact hiervan. De keynote op het hoofdpodium wordt verzorgd door Nils van Nood, directeur GustoMSC, die vertelt over het belang van de toeleveranciers in de keten van de maakindustrie. Aanvullend op de presentaties op het hoofdpodium, biedt ZIE ook expertsessies. Hier delen afgevaardigden van diverse technologische bedrijven hun visie op het thema: Nieuwe technologie voor de maakindustrie. Zo vertelt Wouter van der Horst van VDL TBP Electronics bijvoorbeeld meer over het nut van Early supplier involvement.

ZIE 2024 is op 4 april gratis te bezoeken in de Van Nelle Fabriek te Rotterdam. Meer informatie en het volledige programma is te vinden op de website

Altijd op de hoogte blijven?