Zijderveld doneert maandelijks kaas aan Voedselbanken Nederland

17 augustus 2023 Redactie Food Ester Overmars

Het kaasmerk Zijderveld, onderdeel van FrieslandCampina, kondigt een nieuwe samenwerking aan met Voedselbanken Nederland. Het bedrijf gaat maandelijks Hollandse kaas doneren om te helpen bij het aanpakken van de krapte bij de voedselbanken.

“Als grootste kaasaanbieder van Nederland vinden we het belangrijk dat iedereen toegang heeft tot goede en gevarieerde voeding”, zegt Tuncay Özgüner, CEO Zijerveld. “Daarom helpt Zijerveld bij het geven van voedselhulp aan mensen die het financieel even niet redden. Dit doen we door Hollandse kwaliteitskaas beschikbaar te stellen die de voedselbanken aan hun voedselpakketten kunnen toevoegen.”

De vraag naar voedselondersteuning blijft groeien in Nederland. Daardoor is het voor voedselbanken een steeds grotere uitdaging om voldoende voedzame producten in te zamelen. “Door de donaties van Zijerveld kunnen we meer gezinnen bereiken en hen voorzien van gezonde en voedzame producten. We kijken uit naar de impact die de kaasdonaties zullen hebben op de mensen die wij wekelijks helpen”, aldus René Nederpelt van de Voedselbanken Nederland.

Altijd op de hoogte blijven?