Zondigen met ‘haute’ éclairs bij ‘Chez Claire’

22 december 2017

Na de frites-de-luxe, de culi-burger en de 'haute-dog' meldt zich nu de gepimpte éclair, schrijft Het Nieuwsblad. Het nieuwe concept ‘Chez Claire’ biedt opgesjiekte versies van het langgerekte geglazuurde soesje in Antwerpen en Gent.

Ondernemers Dries Henau en Yuri Vandenbogaerde, in België bekend van de ‘Wasbar’, een combinatie van wasserette en koffie- en eetgelegenheid, kwamen op het idee om luxeversies van de éclair te verkopen toen zij in Parijs een lange rij voor een patisserie zagen. Ze sloten aan en proefden éclairs die zo goed smaakten dat ze ter plekke een nieuw concept bedachten voor België.

Vanaf eind februari 2018 is het zover en lanceren de mannen dertien verschillende smaken ‘haute éclairs’, waaronder pistache, de onvermijdelijke salted caramelen een versie voor mensen met voedselintoleranties. Klanten kunnen de éclairs meenemen, maar ook direct opeten, eventueel met een glas champagne van huismerk ‘Cuvée Claire’ erbij om het af te maken. "Wij gaan de ultieme vorm van zondigen aanbieden", zeggen de 2 mannen. Er komt dan ook zelfs een versie voor mensen met voedselintoleranties. Logisch toch?

Bron: Foodlog

Altijd op de hoogte blijven?