Arla Foods herstructureert de afdelingen voor product management, onderzoek en ontwikkeling tot één nieuwe ‘product en innovatie’ organisatie. Lars Dalgaard gaat als nieuwe senior vice president leiding geven aan de nieuwe afdeling.

De nieuwe afdeling zal verantwoordelijk worden voor alle productgerelateerde activiteiten, van onderzoek naar nieuwe technologieën en productontwikkeling tot het management van alle producten en verpakkingen. Door product management en R&D samen te voegen hoopt Arla nieuw ontwikkelde technieken en producten sneller bij de consument te krijgen.

Nieuwe SVP

Om dit team succesvol te maken stelt Arla een nieuwe senior vice president aan: Lars Dalsgaard. Op dit moment is Dalsgaard nog werkzaam als hoofd van de productieketens kaas, boter en poeders. Vanaf 1 april 2019 zal hij zich richten het ‘product en innovatie’-team.

Onderzoeksfaciliteiten

Arla zet sterk in op innovatie. De helft van de groei van het bedrijf moet in de toekomst voortkomen uit innovaties, zegt CMO Hanne Søndergaard. In mei 2017 opende Arla al een nieuwe onderzoeksfaciliteit in Denemarken waar producten ontwikkeld en onderzocht worden. Afgelopen zomer werd bekendgemaakt dat er een tweede onderzoeksfaciliteit gebouwd gaat worden waar vooral onderzoek zal worden gedaan naar melkwei en ingrediënten uit melk.

Altijd op de hoogte blijven?