Foto: Thomas Konings via Unsplash
Een aantal Brabantse organisaties bundelen hun krachten in een Brabantse Foodalliantie. Samen willen zij Noord-Brabant als duurzame en innovatieve foodregio verder op de kaart zetten en de impact van duurzame foodinitiatieven van ondernemers en onderwijs, overheden en maatschappelijke organisaties vergroten.
Alle partners die meedoen, waaronder vereniging ZLTO en de provincie, zijn sterk betrokken bij foodinnovatie, ieder vanuit eigen perspectief en expertise. Ze onderzoeken de komende periode hoe een bundeling van krachten tot meerwaarde kan leiden voor de sector. Ook gaan de partijen in gesprek over een gemeenschappelijke ambitie met impact, die de basis vormt voor alle (toekomstige) partners en richting geeft aan een meerjarig samenwerkingsprogramma ‘Goed eten in Brabant’.
Arno van Son (Bestuur ZLTO) zegt op de website van ZLTO: “Onze leden zetten zich dagelijks in voor goed eten van Brabantse bodem. Wij willen graag bijdragen aan de waardering van bewoners en bezoekers van Brabant voor de kwalitatieve producten en vakkundigheid van deze agrariërs. De samenwerking in deze alliantie biedt daar nieuwe mogelijkheden voor.”
Bron: ZLTO