Ferrero roept chocoladeproducten terug na salmonellabesmettingen

7 april 2022

Ferrero, moederbedrijf van Kinder, roept chocoladeproducten in Nederland terug na meldingen van salmonellabesmettingen. Hoewel er nog geen Kinder-producten positief zijn getest op salmonella, haalt Ferrero de chocolade terug uit voorzorg. Het bedrijf werkt samen met de voedselautoriteiten aan een onderzoek naar een mogelijk verband met een aantal gerapporteerde gevallen van salmonella.

De mogelijke besmettingshaard van de salmonella is de chocoladefabriek van Ferrero in Aarlen. Producten uit deze fabriek zijn in Groot-Brittannië, België en Nederland terecht gekomen. In Groot-Brittannië raakten al meer dan zestig mensen besmet met salmonella na het eten van de chocolade. In België gaat het om zo’n twintig verdenkingen van besmettingen.

In Nederland zijn twee Nederlandse kinderen besmet met salmonella. Het is niet bekend of dit komt door Kinder-producten. Ferrero schrijft in een persbericht dat het bedrijf in Nederland nog geen klachten heeft ontvangen. “Ook zijn geen van onze Kinderproducten die op de markt zijn gebracht, positief getest op salmonella. Toch nemen we deze zaak uiterst serieus, omdat de zorg voor de consument onze hoogste prioriteit heeft.” Nederlanders worden door het bedrijf geadviseerd gekochte Kinder-producten niet te consumeren.

De producten die Ferrero terugroept:

Ferrero producten salmonella

Bron: Ferrero, RTL Nieuws

Altijd op de hoogte blijven?