Inschrijvingen Fi Europe Startup Innovation Challenge geopend

1 augustus 2023 Redactie Food Fi Europe

De Startup Innovation Challenge keert in november terug naar de vakbeurs Fi Europe. Deze awards staan voor innovatie op het gebied van ingrediënten en technologie binnen de voedingsmiddelen- en drankenindustrie. De inschrijvingen voor de challenge zijn nu geopend. 

Tijdens de Startup Innovation Challenge krijgen jonge bedrijven de kans om hun concepten naar een hoger niveau te tillen door deze te presenteren aan invloedrijke spelers in de sector. Startups die minder dan vijf jaar oud zijn worden uitgenodigd om hun inzending in te dienen voor één of meer van de volgende categorieën:

  • Meest innovatieve ingrediënt voor voedingsmiddelen en dranken
  • Meest innovatieve plantaardig of alternatief ingrediënt
  • Meest innovatieve verwerkingstechnologie of technologieplatform
  • Meest innovatieve service of AI-oplossing ter ondersteuning van de F&B-industrie

Daarnaast is er een Jury’s Choice award voor de meest innovatieve duurzame oplossing. De winnaar van deze categorie wordt door de jury gekozen uit de finalisten van alle categorieën.

Winnaars van de challenge kunnen als prijs kiezen uit een selectie bedrijfsondersteuningspakketten. Deze bevatten een gratis stand op een toekomstige Fi Europe-beurs, een uitgebreid digitaal marketingpakket en mentordiensten van investeerders en incubators.

Jury

Alle startups op de shortlist worden uitgenodigd om hun innovaties te presenteren aan een deskundige jury, bestaande uit vooraanstaande personen uit de industrie, waaronder Michael Dovbish (executive director Nutrition Capital Network), Kevin Camphuis (medeoprichter ShakeUpFactory) en Giulia Crastolla (investor relations manager StartLife).

Tijdens de beurs

De bedrijven op de shortlist hebben ook de mogelijkheid om hun innovaties tijdens de beurs op het podium te presenteren via de Innovation Hub op 28 november. Daarnaast heeft organisator Informa op de beursvloer een Startup Lounge gecreëerd voor exclusief gebruik door de deelnemers op de shortlist. Dit geeft startups toegang tot een privéruimte voor ontmoetingen met potentiële partners, klanten en investeerders.

Inschrijven kan tot 1 september 2023 via bit.ly/3psmJa7

De finalisten worden op 13 oktober bekendgemaakt. De eindjurering vindt plaats op 27 november in Frankfurt.

Altijd op de hoogte blijven?