Lancering genomineerden Gezonde Innovatie Awards

21 november 2022 Redactie Food

Producten met meer vezels en initiatieven voor meer groente. Van kleine startups tot grote multinationals. Gericht op baby’s, kinderen of volwassenen. Aan de Gezonde Innovatie Awards doet een keur aan producten en initiatieven mee, allemaal met hetzelfde doel: mensen gezonder laten eten.

Foodlog en FoodPersonality willen met deze prijs een bijdrage leveren aan de broodnodige transitie naar een gezondere voedselomgeving. Zij reiken de prijs nu voor de derde keer uit. De vakjury, die uit verschillende disciplines bestaat, koos uit honderd aanmeldingen 49 genomineerden (12 initiatieven en 37 producten). Morgen en overmorgen worden deze genomineerden gelanceerd tijdens Free From Functional Expo in de RAI Amsterdam. Iedereen kan tot en met zondag 8 januari stemmen op zijn favorieten via https://www.gezondeinnovatie.com.

Stemmers kunnen kiezen uit initiatieven, die een gezond eetpatroon aanmoedigen. Zo zijn er initiatieven gericht op gezondere kinderen, zoals gezonde lunchtrommels door Okea for Kids, de Madaga Smaaksafari-koffer en voedingseducatie in Smaakcentrum land van Cuijk en Maasduinen. Of juist meer op volwassenen, zoals de GoodFoodClub met adressen en informatie over gezond, lokaal en duurzaam eten, gezonde voedselpakketten voor de minima die tussen wal en schip vallen door Stichting UP, gratis groente/fruit via Stichting Joris Bezorgt en gezondere supermarktschappen dankzij de Voedselapotheek.

Stemmen kan ook op producten, die deel uitmaken van een gezond(er) eetpatroon. Bijzonder is dat starters als Jara, Els van Hall en Future Food Group meedoen naast gevestigde spelers als Albert Heijn, Lidl en HAK. De producten zijn op verschillende manieren gezonder. Van meer groente en fruit door Groentegoed, Servero en Bazqet tot minder zout en suiker door Verstegen, Steviala en De Smaakspecialist. Van gezonder snacken door Ísey Skyr, Food2Smile en Colourful Lifestyle tot voedzamer ontbijten door de Kleine Keuken, Karma Karma en TastyBasics.

Morgen en overmorgen, 22 en 23 november, lanceren Foodlog en FoodPersonality de genomineerden op het gezondheidsplein van de Free From Function Expo in de RAI in Amsterdam. Hier kunnen de genomineerden elkaar en andere experts ontmoeten om hun product of initiatief verder te ontwikkelen.

De vakjury bestaat uit Janneke Stolker (huisarts), Jenneke Heising (Wageningen University & Research), Carmen Driessen (franchisenemer Albert Heijn), Marleen Gillebaart (Universiteit Utrecht) en Rosanne Phaff (Phaff Export Marketing).

Ook stemmen? Kies uiterlijk zondag 8 januari jouw favorieten op https://www.gezondeinnovatie.com. Ook de vakjury kiest haar favorieten. Begin februari worden de awards uitgereikt.

Altijd op de hoogte blijven?