Marel en ADM werken samen aan nieuwe innovatiecentrum op Wageningen Campus

8 maart 2023 Redactie Food

Marel, leverancier van geavanceerde voedselverwerkingsoplossingen, en voedingsbedrijf ADM werken samen om een ultramodern centrum voor smaak- en textuurinnovatie te openen op de Wageningen Campus. Naar verwacht opent het innovatiecentrum in de tweede helft van 2024.

De nieuwe faciliteit is gelegen in het hart van de Wageningen Campus in Nederland en biedt ruimte om de innovatie van plantaardige eiwitten verder te stimuleren. Het innovatiecentrum krijgt ook een proeffabriek en laboratorium. Samenwerking staat centraal. Om die reden nodigen de partners andere voedselproducenten uit om in het innovatiecentrum samen te werken met voedingswetenschappers en experts om nieuwe plantaardige eiwitproducten te ontwikkelen.

"Het smaak- en textuurinnovatiecentrum zal onze klantgerichtheid in nieuwe, opkomende marktsegmenten verder versterken", aldus Jesper Hjortshoj, President van Wenger (een dochteronderneming van Marel) en VP Business Development bij Marel. "De langdurige relatie tussen onze bedrijven vormt de basis van deze samenwerking en met onze downstream verwerkingsmogelijkheden zal het centrum unieke mogelijkheden bieden, van ruwe ingrediënten tot de eindproducten."

Met toepassingen variërend van vleesalternatieven, gespecialiseerde voeding, kant-en-klaarmaaltijden en snacks, biedt het centrum een breed scala aan mogelijkheden, waaronder trainingen en workshops. Innovatie en duurzaamheid staan hierbij op de voorgrond.

"De oprichting van dit innovatiecentrum is een voorbeeld van onze voortdurende investering in het uitbreiden van onze alternatieve eiwitinnovatie en investeringen in het talent en de technologieën die ons zullen helpen om aan de behoeften van onze groeiende bevolking te voldoen", aldus Allyson Fish, president van Global Plant and Alternative eiwitten voor ADM. “Samenwerken met Marel is een andere belangrijke stap in onze zoektocht naar eiwitinnovatie voor de EMEA-regio en daarbuiten. We zijn vastbesloten om aan de behoeften van de klant te voldoen en voortdurende winstgevende groei te stimuleren terwijl we ons doel nastreven door een veilig en duurzaam wereldwijd voedselsysteem te ondersteunen.”

Bron: Marel

Altijd op de hoogte blijven?