Met de ontwikkeling van plantaardige ‘bacon’ en een veganistisch alternatief voor kaas heeft Nestlé alle ingrediënten in huis voor een plantaardige spek- en kaasburger.

Er ging flink wat onderzoek vooraf aan de veganistische plakjes kaas en bacon. Volgens Nestlé wordt de bacon knapperig en iets taaier wanneer je hem bakt, net als een echt plakje spek. In combinatie met de vegaburgers die Nestlé ook al maakte, kan Nestlé als eerste voedselproducent alle ingrediënten voor een plantaardige bacon cheesburger leveren. De ‘PB Triple Play’ noemt het bedrijf de burger gemoedelijk.

Natuurlijk plantaardige burger duurzamer dan de vleesvariant, maar volgens Nestlé is hij ook iets minder ongezond. Zo bevatten de producten minder verzadigd vet en meer vezels. De plantaardige spek- en kaasplakjes moeten in 2020 op de markt worden gebracht, in de eerste instantie gericht op professionele afnemers in de restaurant- en foodservicebranche.

Altijd op de hoogte blijven?