Reorganisatie FoodBase zorgt voor verlies arbeidsplaatsen

11 april 2024 Redactie Bakkers in bedrijf FoodBase
Er komt een reorganisatie bij FoodBase waarbij de activiteiten worden teruggebracht naar de kern: Hygiëne & Wetgeving en Sensoriek & Technologie. “Daarbij is het onvermijdelijk dat arbeidsplaatsen komen te vervallen”, meldt de organisatie.

De laatste jaren kreeg FoodBase, onderdeel van de Stichting Nederlands Bakkerij Centrum, er steeds meer nieuwe werkgebieden bij. Onder andere winkel- en klantanalyses en trainingen op het gebied van winkelverkoop en jong ondernemen kwamen bij het aanbod. Dit leidde niet tot de gewenste resultaten. Daarom vind er een reorganisatie plaats bij FoodBase, waarbij de activiteiten teruggaan naar de kern: Hygiëne & Wetgeving en Sensoriek & Technologie.

Reorganisatie

De vertrouwde diensten – denk aan hygiëneadvies, certificering, ondersteuning bij het opzetten van kwaliteitssystemen en productbeoordeling en -advies – blijven. Door de reorganisatie komen er wel arbeidsplaatsen te vervallen. FoodBase informeerde op 4 april alle medewerkers over de plannen.

“De beslissing tot deze reorganisatie was absoluut geen gemakkelijke”, zegt Frank Janssen, interim-directeur van de Stichting Nederlands Bakkerij Centrum bij afwezigheid van Mirjam Kortekaas door privéomstandigheden. “Maar we moeten realistisch zijn en meebewegen met de behoeftes van de markt. We moeten terug naar waar we goed in zijn en waar onze klanten ons om waarderen. En dat is precies wat we met deze stap doen. Natuurlijk betreuren wij het dat we daarbij afscheid moeten nemen van mensen die vol passie en vakmensschap bij ons werken. Maar we moeten teruggaan naar de kern met een kleinere, maar slagvaardige organisatie.”

FoodBase en NBC

De Stichting Nederlands Bakkerij Centrum kent twee entiteiten. NBC verzorgt collectieve activiteiten voor de bakkerijbranche en FoodBase verzorgt individuele marktdiensten voor food-ondernemers. Beide entiteiten opereren zelfstandig en naast elkaar.

Dit artikel verscheen eerder op: Bakkers in bedrijf

Altijd op de hoogte blijven?