Top 3 artikelen EVMI februari 2024

7 maart 2024 Ello via Unsplash
Belangenverenigingen benutten synergie, onderzoek naar koelkasttemperatuur en Listeria-infecties en kan een slap gevoel komen door suiker, of toch iets anders? Wat waren de meest gelezen artikelen op EVMI in februari 2024? Dit is de top 3.

1. Belangenverenigingen benutten synergie

Als je als verenigingen een stevige overlap in je doelgroep hebt, dan kom je elkaar regelmatig tegen in het netwerk. Als dezelfde onderwerpen ook steeds vaker hoog op de agenda’s staan, dan lijkt het niet meer dan logisch dat je samen optrekt bij het verzorgen van activiteiten rondom die onderwerpen. Onlangs hielden DMFI-NBT, GMV - Dutch Food Systems en Machevo & Bulk Vereniging hierover een strategiesessie. 

Naar het artikel

2. Onderzoek naar koelkasttemperatuur en Listeria-infecties

Hoe snel groeit de listeriabacterie in de koelkast en bij welke temperatuur? Wieke van der Vossen-Wijmenga zocht het uit voor haar promotieonderzoek naar de relatie tussen de koelkasttemperatuur en listeria-infecties. Resultaten van het onderzoek publiceerde ze onlangs in het International Journal of Food Microbiology.

Naar het artikel

3. Slap door de suiker, of toch iets anders?

Een onverklaarbaar slap gevoel? Dat zou best eens idiopathische reactieve hypoglykemie kunnen zijn. Het is een raadselachtig fenomeen. Vroeger kwam het zo weinig voor, dat het verwaarloosbaar was. Nu lijken meer en meer mensen er last van te hebben, ook gezonde. Helaas is het niet te reproduceren in een gecontroleerde klinische setting. Komt het door suiker of toch iets anders?

Naar het artikel

Altijd op de hoogte blijven?