Zeeuwse plantaardige producent haalt investering van 40 miljoen binnen

24 augustus 2023 ENOUGH

ENOUGH heeft een investering van 40 miljoen binnengehaald dankzij CPT Capital en World Fund. Hiermee wil het bedrijf de productie van plantaardige eiwitten voor vlees, vis en zuivelvervangers verder opschalen.

In 2015 startte ENOUGH met de productie van duurzame niet-dierlijke eiwitbronnen en opende oktober 2022 een productiefaciliteit in het Zeeuwse Sas van Gent. De startup kweekt ABUNDA® mycoproteïne door schimmels te fermenteren met behulp van hernieuwbare grondstoffen en maakt op deze wijze een zo duurzaam mogelijke bron van voedseleiwitten.

Momenteel ligt de productie op 10.000 ton eiwitten per jaar. Het doel is om deze productie in vijf jaar tijd te verzesvoudigen. In 2023 wil ENOUGH jaarlijks meer dan een miljoen eiwitten per jaar gaan produceren. Ook wil het bedrijf meer personeel voor de kantoren in Sas van Gent, Londen en Glasgow verder uitbreiden.

Kansen alternatieve eiwitten

De afgelopen jaren boekte ENOUGH veel vooruitgang volgens Jim Laid, CEO van ENOUGH. Het bedrijf opende de nieuwe fabriek in Zeeland en schaalde de productie verder op. “Met de nieuwe financiering kunnen we deze groei verder versnellen. De alternatieve eiwitmarkt biedt veel kansen en de ethische en ecologische redenen om niet-dierlijke eiwitbronnen te omarmen zijn urgenter dan ooit.”

Craig Douglas, medeoprichter van World Fund, heeft vertrouwen in de producten van ENOUGH. “ABUNDA heeft het potentieel om voedselschaarste te helpen bestrijden, het gebruik van hulpbronnen in de voedselindustrie te verminderen en de uitstoot op wereldschaal te verminderen”, reageert hij.

 

Altijd op de hoogte blijven?