Comfort voor de kleinsten staat centraal bij het nieuwe concept van Arla Food Ingredients. Verschillende eiwit-ingrediënten worden gecombineerd om flesvoeding mogelijk te maken die qua hoeveelheid eiwitten meer lijkt op moedermelk.

Melkpoeders bevatten veel meer eiwitten dan gewone moedermelk, waardoor het vaak moeilijker te verteren is voor kleine kinderen. Dit kan tot veel ongemak leiden, waaronder constipatie, overgeven en ontlastingsproblemen. Arla Foods Ingredients komt daarom met een nieuw concept voor flesvoeding op basis van wei-eiwitten dat alfa-lactalbumine bevat. Dit is een van de meest voorkomende eiwitten in moedermelk en is daardoor een onmisbaar ingrediënt voor flesvoeding die qua hoeveelheid eiwitten dichter bij menselijke melk zit.

Wei-eiwit

Het nieuwe concept, speciaal gericht op comfort voor baby’s die verteringsproblemen hebben bij flesvoeding. Het is een combinatie van de producten Lacprodan ALPHA-10, een eiwitconcentraat met minimaal 41% alfa-lactalbumine, en Lacprodan IF-3070, dat bestaat uit deels gehydrolyseerde wei-eiwitten. Arla is het eerste bedrijf dat op commerciële schaal alfa-lactalbumine en wei-eiwit hydrolysaten produceert.

Altijd op de hoogte blijven?