De Haagsche Croquetterij, Brouwerij De Prael en de Internationale biersommelier Arvid Bergström hebben de handen ineen geslagen. Gezamelijk ontwikkelden zij de Haagsche Bierbitterbal. Vandaag, donderdag 13 december wordt deze bierbitterbal voor het eerst geserveerd in de brouwerij.

In april 2018 opende Brouwerij de Prael de deuren in Den Haag. In de Haagse vestiging worden de borrelhapjes van De Haagsche Croquetterij geserveerd. Tijdens een voortgangsgesprek ontstond het idee voor de bierbitterbal. Zorg- en Keukenmanager Jan Koppe van Brouwerij de Pael zag kansen om de groep mensen waar zij mee werken die een achterstand hebben op de arbeidsmarkt vertrouwd te maken met de Haagsche Croquetterij.

Tom de Heij richtte De Haagsche Croquetterij op. In twee jaar tijd wist hij veel bekendheid te genereren binnen de Haagsche horeca en daarbuiten. Voor zijn producten gebruikt hij vooral lokale ingrediënten en traditionele recepturen. Het idee van de Haagsche Bierbitterbal, een bitterbal met bier van Brouwerij de Prael, was geboren.

Om te bepalen wel Prael bier het beste tot zijn recht zou komen in een bitterbal schakelden ze de hulp in van Arvid Bergström. Bergström is biersommelier, kok, auteur van kookboeken en voorzitter van het Nederlands Gilde der Biersommelier. Hij had juist De Heij benaderd voor hulp bij zijn nieuwe boek 'Bier en Bitterballen', wat begin 2019 moet verschijnen. "Kan jij ons helpen bij de bierkeuze van deze bitterbal" vroeg De Heij. "Met plezier", antwoordde Bergström. "Als ik de receptuur mag gebruiken in mijn nieuwe kookboek!"

Donderdag 13 december wordt tijdens een bijeenkomst bij Brouwerij De Prael bekend gemaakt welk bier is gebruikt voor de Haagsche Bitterbal. Begin 2019 gaat De Heij op locatie werken aan zijn productontwikkelingen samen met de mensen van Brouwerij De Prael.

Bron: More than drinks

Altijd op de hoogte blijven?